24 uurs Beschermd Wonen

BLINK Breda biedt 16 plaatsen beschermd wonen, in twee groepen van maximaal 8 bewoners, aan (jong)volwassenen die aan hun herstel willen werken na een klinische opname wegens verslavingsproblematiek. De woongroep is een locatie waar 24 uur per dag begeleiding geboden wordt. Dit betekent dat er zowel overdag als s ’nachts begeleiding aanwezig is. Hiernaast is er altijd een bereikbaarheidsdienst beschikbaar, welke buiten kantoortijden oproepbaar is in geval van een incident of calamiteit. Woonbegeleiding beschikt over specifieke expertise op het gebied van verslaving. Jaarlijks vindt bijscholing plaats. 

Persoonlijk begeleider: Iedere bewoner heeft naast de ondersteuning op de woongroep een persoonlijk begeleider die samen met jou het traject en zorgplan uitzet en bewaakt. 

Schaduwmentor: Aan iedere bewoner wordt naast de persoonlijk begeleider ook een woonbegeleider gekoppeld die fungeert als eerste aanspreekpunt op de woonlocatie. Deze begeleider is ook betrokken bij zorgevaluaties. 

 Gedragsdeskundige: Aan BLINK is de gedragsdeskundige van de stichting verbonden. De gedragsdeskundige beoordeelt de zorgplannen, is beschikbaar voor consultatie, kijkt mee en adviseert bij complexe casuïstiek. 

Stage: Naast woon- en persoonlijk begeleiders wordt gewerkt met de inzet van een of twee stagiaires. HBO studenten van AVANS die een opleiding Social Work volgen MWD of SPH, derde leerjaar. Hiervoor wordt een minimumleeftijd gesteld van 21 jaar. 

Ervaringsdeskundige: Naast de woonbegeleiding zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn binnen het team. Deze zal ook meedoen met de dagelijkse activiteiten. Ook zal de ervaringsdeskundige met de bewoners meegaan naar meetings. Een ervaringsdeskundige heeft een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau richting zorg en welzijn.  De ervaringsdeskundige bekend is met de twaalf stappen programma en kan daarin begeleiding bieden.