Ambulante Begeleiding

Als je zelfstandig een huishouden moet draaien kom je vanzelf uitdagingen tegen. Veel dingen kunnen mensen zelf oplossen, maar er zijn ook zaken waarbij wat hulp nodig is. Vaak wordt er binnen het netwerk gezocht naar antwoorden op deze uitdagingen, maar het kan ook fijn zijn als er iemand met je meekijkt.

Niet iedereen heeft de juiste hulp tot zijn beschikking, Villa Boerebont kan dan ondersteuning bieden, bij diverse hulpvragen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan problemen rondom financiën, je woonsituatie, je daginvulling, verslaving, bij hoe je in je vel zit, sociale contacten, wensen voor de toekomst en nog veel meer. Blijf niet alleen doorworstelen maar vraag om hulp, want die bieden we graag.

Iedereen die een geïndiceerde zorgvraag heeft kan zich aanmelden voor Ambulante begeleiding. Dit houdt in dat er een persoonlijk begeleider toegewezen wordt die samen met jou een plan opstelt om aan je doelen te werken. De persoonlijk begeleider bezoekt je in je eigen omgeving, en staat naast jou om deze doelen te behalen. We vinden het belangrijk dat het jouw eigen plan is, we laten je zoveel mogelijk zelf doen, maar staan er wel als het nodig is.

Persoonlijk begeleider: Iedere bewoner heeft naast de ondersteuning op de woongroep een persoonlijk begeleider die samen met jou het traject en zorgplan uitzet en bewaakt.

Gedragsdeskundige: Aan BLINK is de gedragsdeskundige van de stichting verbonden. De gedragsdeskundige beoordeelt de zorgplannen, is beschikbaar voor consultatie, kijkt mee en adviseert bij complexe casuïstiek. 

Stage: Naast woon- en persoonlijk begeleiders wordt gewerkt met de inzet van een of twee stagiaires. HBO studenten van AVANS die een opleiding Social Work volgen MWD of SPH, derde leerjaar. Hiervoor wordt een minimumleeftijd gesteld van 21 jaar. 

Ervaringsdeskundige: Naast de woonbegeleiding zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn binnen het team. Deze zal ook meedoen met de dagelijkse activiteiten. Ook zal de ervaringsdeskundige met de bewoners meegaan naar meetings. Een ervaringsdeskundige heeft een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau richting zorg en welzijn.  De ervaringsdeskundige bekend is met de twaalf stappen programma en kan daarin begeleiding bieden.